2011. március 10., csütörtök

Tavasz, nyár, ősz, tél... I. rész

Nem Kim Ki-duk filmjéről, hanem a különböző színtípusokról lesz szó.

 
A sminkeléshez fontos tisztában lenni azzal, ki milyen típusba tartozik.
Az első, akit bemutatok – tekintettel arra, hogy lassan csak megérkezik hozzánk is - a tavasz.

Neki jellemzően világos a bőre, aranytónusú, lehet mellé érzékeny, és szeplős is. Haja arany-, vagy vörösben játszó szőke, avagy hasonlóan játékos világosbarna. A szeme égszínkéktől a zöldön át az aranybarnáig bármilyen lehet. Példaként említhető Nicole Kidman, és Lisa Kudrow.

Ami jól áll neki: meleg, világos, telített színek, pl. barackszín, korallpiros, aranybarna, fűzöld, türkiz, lazac rózsaszín, narancsos vörös. Ékszere arany.

Egy példa tőlem: 

Látható, hogy a sötétebb tónusok, a barna szem sem akadálya annak, hogy valaki tavasz típusú legyen. De a kék szeműek se ijedjenek meg a barna ceruzák és porok használatától, meg fogják látni, hogy nagyon szépen kiemeli a szemüket.

Természetesen egy adott sminket nem pusztán az befolyásol, hogy milyen típusba tartozunk, hanem az éppen rajtunk lévő ruha (persze, célszerű színeinket választani ruhában is) illetve az alkalom is.

Nézzük meg a különbséget a típusnak megfelelő és a ruhához való sminkelés között:


Az első képen a meleg dominál, míg a második esetben elvittük a hideg irányába a színeket, alkalmazkodva a ruhához. Így is szép az arc, de a szem közel sem ugrik ki úgy, mintha barnával festettük volna ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése