2011. március 9., szerda

Az alapok


Első és leglényegesebb feladat az arc megtisztítása (arctejjel és tonikkal), majd a megfelelő hidratálás. 18 év felett érdemes elkezdeni használni szemkörnyékápolót is!

Az alapozónál fontos a színválasztás, amely a bőrrel azonos vagy egy árnyalattal sötétebb legyen. A próbára ideális terület az arcél! Természetes az sem utolsó szempont, hogy az olajos bőrre olajmentes alapozót válasszunk, és semmiképp ne fényes hatásút!
A krémes alapozót minden esetben fixálni kell púderrel.

A sminkelés célja mindig az ideális formára való törekvés, melyet a sötét és világos színek játékával érhetünk el.

Az arcnál ez az ovális.
Ennek megfelelően a körte formájú arcot, amely lent kiszélesedik – az arc két oldalán alul árnyékolom, míg négy ponton világosítom: homlok, áll, és a szemek alatt. Ezek a pontok minden további esetben változatlanok!
A szív alakú, azaz felül kiszélesedő arcot értelemszerűen az arc két oldalán felül árnyékolom, és a négy ponton világosítom. A kerek arcnál ugyanígy teszek; míg a szögletes arcnál (markáns arcél!) alul és felül is beárnyékolom az arcot, mellette világosítok is.
Az egyetlen kivételt a hosszúkás arc képezi, mivel itt nem világosítok, helyette csak az állat bronzosítom.

Ezek után természetes jöhet a pirosítás, és a különböző színek felvitele.

A szemforma korrigálása: az ideális a felfelé ívelő, mandulavágású szem.
Így a lefelé ívelő szemet úgy húzzuk ki, hogy a ceruza vonala térjen el felfelé a szem vonalától a külső szemzugnál. Amennyiben alul is kihúzzuk a szemünk, semmiképp ne kössük össze a vonalat alul- felül! Érdemes csak a felső pillákat spirálozni, és cicás mélyítővonalat festeni hozzá.
A közel ülő szemeket távolítani kell egymástól, így a belső szemzugtól kifelé egyre sötétítsük a szemhéjunkat!
Távol ülő szemnél ezt épp fordítva csináljuk, azaz kívülről befelé sötétítsük a szemeket!
A kidülledő szemet célunk „betolni”, ezért a szempillasor tövében sötétítjük el leginkább, és a szemöldök felé haladva egyre világosabb árnyalatokat használunk.

A száj korrigálásánál csak arra kell figyelni, hogy az alsó és felső ajkak vastagságát közelítsük egymáshoz. Azaz, amennyiben az alsó ajak vastagabb, a felső ajak ívét kívülről kontúrozom, az alsót pedig belülről.

Az orr sok nőnél sarkalatos pont.
A hosszú orr hegyét, a széles orr oldalát (orrnyereg) kell sötétebb színnel árnyékolni, míg a keskeny orrnál a szemöldök vonalától az orrhegyig tartó egyenes szakaszt. Világosítani a fennmaradó részeket szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése